Zöldborsós sertéstokány recept
A Zöldborsós sertéstokány hozzávalói:50 dkg sertéshús
10 dkg vöröshagyma
olaj, só , bors
80 dkg zöldborsó
1 csomó zöldpetrezselyem
liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín
A Zöldborsós sertéstokány elkészítési módja:
A sovány sertéshúst megmossuk, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés őrölt borssal és fedővel letakarva pároljuk. Szükség szerint mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy a hús rövid leven párolódhasson. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót és az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a hús teljes puhulásáig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, 1-2 percig gyakori keveréssel pirítjuk, majd felengedjük a tejjel -tejszínnel és felforraljuk. Köretnek párolt rizst tálalunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. ápr. 20. 10:17
A zöldborsós sertéstokány elkészítési módja és hozzávalói.