Bajor savanyú pecsenye recept
A Bajor savanyú pecsenye hozzávalói:0,45 kg borjú fehérpecsenye
1 sárgarépa
0,5 zellergumó
1 fej hagyma
2 db babérlevél
1 kávéskanál szemesbors
6 szem borókabogyó
0,5 pohár borecet
1,5 pohár fehér bor
2 kanál zsír
2 kanál paradicsompüré
1 kanál liszt
ízlés szerint só, bors
A Bajor savanyú pecsenye elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát karikákra, a zellert és hagymát nagy kockákra vágjuk és a babérlevéllel, borssal, borókabogyóval együtt felforraljuk az ecettel kevert borban. Következő lépésben kihűtjük, ráöntjük a porcelántálba tett húsra és három napig pácoljuk benne. Elkészítés előtt leszűrjük róla a páclevet, a húst szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk és a felhevített zsírban köröskörül megpirítjuk. Ezt követően kivesszük és a zsírban a zöldséget is megpirítjuk. Visszatesszük a húst, ráöntjük a páclevet és másfél órán át pároljuk. A lisztet összekavarjuk a paradicsompürével és besűrítjük vele a páclevet.
Zsemlegombóc és vörös áfonyalekvár illik hozzá, de ízlés szerint lehet vegyes zöldségköret is mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. márc. 29. 12:42
A bajor savanyú pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.