Fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval recept
A Fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval hozzávalói:A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 csapott kiskanál só
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
kb. 3 dl tej
A tetejére
30 dkg juhtúró
2 dl tejföl
fél csokor metélőhagyma (snidling).
A Fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval elkészítési módja:
Galuskatésztát készítünk: a lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, a fokhagymát présen át rányomjuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Annyi tejjel keverjük össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Sós vizet forralunk, a tésztát beleszaggatjuk. Közben a galuskát többször megkeverjük, nehogy a 'szemek' összeragadjanak. Leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. A juhtúrót a tejföllel és az apróra vágott metélőhagymával összekeverjük, majd beleforgatjuk a galuskát és elterítjük egy tepsiben. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggon 10-15 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. jan. 17. 12:04
A fokhagymás galuska snidlinges juhtúróval elkészítési módja és hozzávalói.