Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Csipkebogyó lekvár recept

Csipkebogyó lekvár recept

A Csipkebogyó lekvár hozzávalói:
1 kg főtt és megszűrt csipkebogyó
40 dkg cukor


A Csipkebogyó lekvár elkészítési módja:
A csipkebogyókat kettőbe vágjuk, megtisztítjuk a magoktól és a szőröcskéktől. Ezt követően forró vízzel leforrázzuk és hideg vízzel megmossuk. Kevés vízben főzzük, amíg megpuhul. Szitán áttörjük, lemérjük, hozzátesszük a szükséges cukrot és újra főni tesszük. Addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz. Felmelegített üvegekbe forrón öntjük, lezárjuk.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A csipkebogyó lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook