Paprikalekvár recept
A Paprikalekvár hozzávalói:2,5 kg piros paprika(paradicsompaprika,kápia)
1 kg paradicsom
A Paprikalekvár elkészítési módja:
A paprikát megmossuk a magházat eltávolítjuk kis darabokra vágjuk. A paradicsomot kockára vágjuk feltesszük főni.Amikor a héja összecsavarodik,beletesszük a paprikát készre főzzük.Forrón szitán áttörjük.vissza téve a tűzre ,sűrűre befőzzük.Kisebb csavaros üvegekbe rakjuk,celofánt teszünk rá.A celofánra tesszük a szalicilt majd a csavaros tetőt tesszük rá.(Vagy két celofán közé a szalicilt)10 percig gőzöljük Száraz dunszban kihűtjük.
Ételek ízesítésére,szendvicsek,vajaskenyér díszítésére használhatjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. aug. 9. 18:11
A paprikalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.