Szalámisaláta recept


10-10 dkg téliszalámi
paprikás szalámi
csípõs csabai szalámi egy darabban
4 húsos paradicsompaprika
1 csöves csípõs paprika
1 csokor zöldhagyma
2 csokor piros retek
2-2 evõkanál borecet és olaj
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés só és cukor
1 evõkanál paradicsomlé
A Szalámisaláta elkészítési módja:
A szalámi bõrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindkettõt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípõs paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hûtõszekrénybe tesszük, de elkészíthetjük már elõzõ nap is. Tálalás elõtt még egyszer átforgatjuk. Ital mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:04
A szalámisaláta elkészítési módja és hozzávalói.