Fagyasztott szendvics recept
A Fagyasztott szendvics hozzávalói:1 hosszú, vékony, francia kenyér
A sajtos szendvicshez:
10 dkg reszelt rokfort vagy más sajt
10 dkg margarin
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg finomra darált dió
1 evőkanál tejföl
fokhagyma
só
bors
A szalámis szendvicshez:
10 dkg téliszalámi vagy paprikás szalámi
20 dkg kőrözött
1 zöldpaprika
1 db ecetes uborka
A Fagyasztott szendvics elkészítési módja:
A kenyeret középen kettévágjuk. Az egyikből lesz a sajtos, a másikból a szalámis. A kenyér csúcsos végét levágjuk, és egy hosszú fakanál segítségével kitoljuk a kenyérbelet, majd nagyon apróra összevágjuk. A sajtoshoz összekeverjük a margarint, diót, tejfölt sajtot és a fűszerekkel habosra keverjük, majd az apró vagy ledarált kenyérbelet is hozzákeverjük. A tölteléket beletöltjük a kifúrt kenyérbe. A másik kenyérdarabot is előkészítjük, összekeverjük a szalámis hozzávalóit is,ezt is betöltjük a másik fél kenyérbe. Mindkét töltött kenyeret alufóliába csomagoljuk, és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. A fagyasztóból kivéve fél órai állás után szeleteljük. Jól néz ki és finom!
Egy héttel az ünnep előtt is elkészíthetjük, vagy dupla adagot is készíthetünk, ha van hely a fagyasztóban.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. júl. 2. 08:16
A fagyasztott szendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.