Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával recept
45 perc
Az Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával hozzávalói:
50 dkg kagylótészta
50 dkg paradicsom
2 nagy vöröshagyma
30 dkg gomba
3 csokor petrezselyem
fél citrom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
3 evőkanál olívaolaj
Az Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, majd kb. 1 percig forró vízbe tartjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni. Ezt követően felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk és egy fazékba tesszük. Az olívaolajat közepesen felhevítjük, a felaprított hagymát megpároljuk. A paradicsomszeleteket és az egész fokhagymagerezdeket is mellétesszük, és körülbelül 10 percig együtt főzzük. A felszeletelt gombát is a serpenyőbe tesszük, és még tíz percig főzzük. Az egészet sóval és borssal ízesítjük. A kész feltétet apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd a tányérokon szétosztjuk, és a szósszal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. jún. 27. 15:53
Az olasz kagylótészta paradicsommal és gombával elkészítési módja és hozzávalói.