Diós-zelleres haltekercsek recept
45 perc
A Diós-zelleres haltekercsek hozzávalói:
40 dkg szárzeller
35 dkg sárgarépa
2 közepes hagyma
5+2 fokhagymagerezd
kis darab sütőmargarin
kb. 6-8 dkg barna kenyér
1 tojás
só
bors
kakukkfű
bazsalikom
ételízesítő
4 dkg dió
olaj
1 kg hekk filé (kb. 6 db halszelet)
A Diós-zelleres haltekercsek elkészítési módja:
1.) Megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk a sárgarépát, majd a kockákra vágjuk a hagymát és a szárzellert. Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, és rátesszük a zöldségeket. 10 percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal. Kb. 20 perc alatt majdnem puhára pároljuk az egészet. 2.) A zöldségekből kiveszünk 4-5 evőkanálnyit, és a turmixgépbe tesszük. Pépesre turmixoljuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadunk egy szelet apróra tépkedett barna kenyeret és egy tojást. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. 3.) A halszeleteket kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük. Papírtörlőre tesszük kis időre, majd egy nagy vágódeszkára fektetjük a halfiléket. Mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ezután minden egyes halszeleten elosztunk egy kis tölteléket. A halakat ezután a vékonyabbik végüknél fogva szorosan felcsavarjuk, és a végén fogpiszkálókkal megtűzzük. 4.) Vékonyan megolajozunk egy jénait, és az alján elrendezzük a zöldségeket. A zöldségekre pakoljuk a haltekercseket. Minden tekercset vékonyan megkenünk egy kis olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe toljuk a jénait, és kb. 25 perc alatt készre sütjük a halakat. 5.) Tálalás előtt minden egyes halszeletre egy-egy zellerlevelet és diót teszünk. (Ha csúszik, fogpiszkálóval megtűzzük.) Zöldsalátával tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. jún. 18. 20:55
A diós-zelleres haltekercsek elkészítési módja és hozzávalói.