Fahéjas rózsa recept
90 perc
A Fahéjas rózsa hozzávalói:
8 rózsához:
50 dkg finomliszt
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
1,9 dl tej
szűk fél kávéskanál só
1 tojás
1,5 kávéskanál fahéj
3 dkg élesztő
Valamint:
vaj a szirmok kenéséhez
1 db tojás a kenéshez
cukor a szóráshoz
A Fahéjas rózsa elkészítési módja:
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, a fahéjat, elkeverjük, majd hozzátesszük a langyos tejet, sót, az olvasztott vajat és az egész tojást, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel bedagasztjuk a tésztát, majd lefedjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Készítsünk elő egy 12 darabos muffinsütőt. Fontos, hogy szellősen rakjuk a formába a rózsákat, mert kelés és sülés közben nagyon sokat nőnek a rózsák. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettéosztjuk, majd egyenként vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kör szaggatóval szirmokat szaggatunk belőle. 1 rózsához kb. 14-15 szirmot számoljunk. A szirmok egyik felét kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, hogy megakadályozzuk a szirmok összetapadását kelés közben. A nem vajas részénél fogva formáljuk meg a rózsákat, azaz tekergessük egymás köré a szirmokat úgy, hogy a vajas része legyen a nyíló rész. Tegyük a kész rózsát a muffinsütő mélyedésébe (papír kapszli). Kelesszük duplájára, majd kenjük le egy lágyan felvert tojással, szórjuk meg alaposan cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. jún. 15. 20:49
A fahéjas rózsa elkészítési módja és hozzávalói.