Vaníliagombócok szilvabefőttel recept
75 perc
A Vaníliagombócok szilvabefőttel hozzávalói:
4 személyre:
1 kg burgonya
só
75 dkg szilva
2 narancs
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
3 evőkanál narancslikőr
2 vaníliarúd belseje
egy tojás
kevés liszt
A Vaníliagombócok szilvabefőttel elkészítési módja:
A burgonyát héjában, enyhén sós, forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Megmossuk a szilvákat, félbevágjuk és kimagozzuk. Megmossuk a narancsokat is, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. A szilvákat a narancs héjával és levével, valamint 4 dkg cukorral összekeverve felforraljuk, és 7-8 percig főzzük. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd a befőtthöz öntjük. Belekeverjük a likőrt is, és az egészet félretesszük hűlni. Leszűrjük a burgonyát, leöblítjük, majd meghámozzuk, és áttörjük a krumplinyomón. Kevés liszttel, a maradék keményítővel és cukorral, a vaníliával és a tojással összegyúrjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. A gombócokat gyöngyöző, forrásban lévő, enyhén sós vízben 12-15 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük, és a kompóttal együtt tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2013. jún. 12. 16:47
A vaníliagombócok szilvabefőttel elkészítési módja és hozzávalói.