Sült csirke fűszeres narancsmártással recept
A Sült csirke fűszeres narancsmártással hozzávalói:2 személyre:
A húshoz:
1 egész csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
só
bors
liszt a forgatáshoz
A mártáshoz:
1 ek. vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 tk. kubebabors
1 kk. őrölt kurkuma
1 narancs filézve + 1 narancs leve
1 tk. étkezési keményítő
só
A Sült csirke fűszeres narancsmártással elkészítési módja:
A csirkemellet elfelezzük, majd darabonként 6-6 szeletre vágjuk. A szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd serpenyőben felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat. Beleszórjuk a mozsárban megtört kubebaborsot, a finomra vágott vöröshagymát és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Kurkumával és sóval ízesítjük, majd hozzáöntjük a narancslében elkevert étkezési keményítőt és készre főzzük a mártást. A végén beleforgatjuk a narancsgerezdeket. A hússzeleteket párolt rizsre fektetjük, majd narancsmártást kanalazunk rá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. aug. 2. 11:45
A sült csirke fűszeres narancsmártással elkészítési módja és hozzávalói.