Natúr szelet gombás rizzsel és hagymamártással recept
A Natúr szelet gombás rizzsel és hagymamártással hozzávalói:4 személyre:
A natúr szelethez:
8 szelet sütni-való sertéshús (karaj, tarja...) persze lehet csirke, vagy bármi, amit szeretünk
1 fej fokhagyma
köménymag
só
2 ek. zsír
A gombás rizshez:
1 bögre rizs
2 bögre meleg víz
25 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
só
bors
A hagymamártáshoz:
1 ek. zsír
2 fej vöröshagyma
2 fej lilahagyma
2 ek. cukor
2 csapott ek. sima liszt
2 ek. tejföl
csipet só
víz
A Natúr szelet gombás rizzsel és hagymamártással elkészítési módja:
A húst megtisztítjuk, bevagdossuk -ha szükséges-, majd serpenyőben felhevített zsíron mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, megszórjuk kevés köménymaggal, mellétesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt -néha megforgatva- puhára pároljuk. A végén kicsit lepirítjuk. A rizshez egy lábasban olajat hevítünk. Üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, a megmosott, lecsepegtetett rizst és néhány percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a meleg vízzel, majd fedő alatt takarék lángon puhára pároljuk a rizst. Míg a hús és a rizs párolódik, elkészítjük a hagymamártást. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt. Rátesszük a cukrot, a vékonyra szelt hagymát, csipet sót és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz és a cukor felolvad és picit karamellizálódik. Lehintjük liszttel, átpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, egy kevés vizet és kevergetve készre főzzük a mártást. Tálaláskor a rizst finomra vágott metélőhagymával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 31. 10:58
A natúr szelet gombás rizzsel és hagymamártással elkészítési módja és hozzávalói.