Bécsi fiákerpecsenye recept
A Bécsi fiákerpecsenye hozzávalói:4 személyre:
8 szem nagyobb burgonya (sütni való)
2 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt, füstölt császárhús
3-4 fej csiperke
só
2 ek. olívaolaj
1 nagy pohár tejföl (330g)
1 pohár natúr joghurt (125g)
1 csokor metélőhagyma
A Bécsi fiákerpecsenye elkészítési módja:
A burgonyát alaposan megmossuk/megsikáljuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk és 200°C-ra előmelegített sütőben -középső rácson- nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük. Félidőben átforgatjuk. A kész krumplit kivesszük, melegen tartjuk. A sütőt bekapcsolva hagyjuk. A tejfölt, joghurtot alaposan elkeverjük a finomra vágott metélőhagymával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Miközben a burgonya sül, elkészítjük a "feltétet". Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és lepirítjuk rajta a csíkokra vágott császárhúst. Hozzáadjuk a vékonyra szelt vöröshagymát és fokhagymát, majd a kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig sütjük, míg a hagyma megpuhul, de nem esik szét. A burgonyáról lebontjuk az alufóliát. Minden szemet hosszában félbe vágunk, majd a belsejüket villával meglazítjuk. Az így előkészített krumplit tepsibe sorakoztatjuk, megrakjuk a hagymás raguval és néhány percre betoljuk a sütőbe, hogy a teteje átpiruljon. Metélőhagymás mártogatóval és friss salátával tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 19. 18:49
A bécsi fiákerpecsenye elkészítési módja és hozzávalói.