Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás hús recept

Almás hús recept

Az Almás hús hozzávalói:
4 személyre:
4 szelet sertéskaraj vagy 1 nagyobb csirkemell 4-8 szeletre vágva
sima liszt
5 dkg vaj vagy margarin

bors
szerecsendió
0, 5 kg savanykás alma
1-2 ág friss rozmaring
2 ek. méz

A besamelhez:
5 dkg vaj
3 púpozott ek. sima liszt
~4 dl langyos tej

csipet szerecsendió

10 dkg reszelt sajt a tetejére.


Az Almás hús elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk -a csirkét csak óvatosan-, sózzuk, borsozzuk, majd szerecsendióval ízesített lisztbe forgatjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne az előkészített szeleteket. Az elősütött húst tűzálló tál aljába sorakoztatjuk. Miközben a hús sül, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és egyforma cikkekre vágjuk. Az almát a hús sütéséből visszamaradt vajra tesszük, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, megcsorgatjuk mézzel, majd néha óvatosan dobva/rázva megforgatjuk és ~5 perc alatt félpuhára pároljuk. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel. Összefőzzük. A párolt almát elrendezzük a hús tetején, az egészet leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-ra előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook