Almás hús recept
Az Almás hús hozzávalói:4 személyre:
4 szelet sertéskaraj vagy 1 nagyobb csirkemell 4-8 szeletre vágva
sima liszt
5 dkg vaj vagy margarin
só
bors
szerecsendió
0, 5 kg savanykás alma
1-2 ág friss rozmaring
2 ek. méz
A besamelhez:
5 dkg vaj
3 púpozott ek. sima liszt
~4 dl langyos tej
só
csipet szerecsendió
10 dkg reszelt sajt a tetejére.
Az Almás hús elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk -a csirkét csak óvatosan-, sózzuk, borsozzuk, majd szerecsendióval ízesített lisztbe forgatjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, és elősütjük benne az előkészített szeleteket. Az elősütött húst tűzálló tál aljába sorakoztatjuk. Miközben a hús sül, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és egyforma cikkekre vágjuk. Az almát a hús sütéséből visszamaradt vajra tesszük, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, megcsorgatjuk mézzel, majd néha óvatosan dobva/rázva megforgatjuk és ~5 perc alatt félpuhára pároljuk. Miközben az alma párolódik, elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett felengedjük a tejjel. Összefőzzük. A párolt almát elrendezzük a hús tetején, az egészet leöntjük besamel mártással és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-ra előmelegített sütőben ~20-25 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 18. 18:47
Az almás hús elkészítési módja és hozzávalói.