Spenótos-rukkolás rakottas recept
A Spenótos-rukkolás rakottas hozzávalói:4 személyre egy 29x16x9 cm-es sütőtálhoz:
20 dkg friss spenót (tisztítva)
10 dkg friss rukkola (tisztítva)
30 dkg darált hús
10 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
1, 5 dl főzőtejszín
3 tojás
só
bors
A tetejére:
2 ek. vaj
2 ek. liszt
2, 5 dl tej
só
bors
szerecsendió
reszelt sajt
A Spenótos-rukkolás rakottas elkészítési módja:
Egy evőkanál vajat serpenyőben felhevítünk. Belereszeljük a fokhagymát, addig dinszteljük, míg illatozni kezd. Rátesszük a spenótot, rukkolát és átforgatjuk a fokhagymás vajon, míg összeesnek. A zöldségeket kivesszük a serpenyőből. Félre tesszük. A serpenyőt tisztára töröljük, majd felhevítjük benne a maradék vajat. Üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a húst, ízesítjük sóval, borssal és kevergetve lepirítjuk. Közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd a húshoz keverjük. A sütőtálat kivajazzuk. Lerakjuk az aljára a spenót és rukkola felét. Erre halmozzuk a húsos tölteléket, majd befedjük a megmaradt zöldségekkel. A tejszínt kikeverjük a tojással, kevés sóval, majd a rakottasra öntjük. Betesszük a 200°C-ra előmelegített sütőbe és ~30 percig sütjük. Közben a vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelmártást, amit szerecsendióval, sóval, borssal ízesítünk. A rakottas tetejére öntjük, reszelt sajtot szórunk rá és további ~15 perc alatt készre sütjük az ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. júl. 17. 18:38
A spenótos-rukkolás rakottas elkészítési módja és hozzávalói.