Póréhagyma csőben sütve recept
A Póréhagyma csőben sütve hozzávalói:50 dkg mascarpone
1 dl törkölypálinka (grappa) vagy vodka
2 dl tejszín
frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
75 dkg póréhagyma, zöldjétől megtisztítva és a fehér szárrész 1 centis karikákra vágva
5-10 dkg frissen reszelt parmezán
kevés vaj a tűzálló tál kikenéséhez
(ez a mennyiség 4-6 személyre elegendő)
A Póréhagyma csőben sütve elkészítési módja:
A mascarponét, a törkölypálinkát és a tejszínt habosra keverjük. Ízesítjük frissen reszelt szerecsendióval, megsózzuk, megborsozzuk. A pórékarikákat fakanállal belekeverjük a mascarponés krémbe. Kivajazunk egy 30 cm hosszú, ovális alakú tűzálló tálat. Belesimítjuk a krémes hagymát, a tetejét megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. A 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a krémes hagymát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 15. 07:34
A póréhagyma csőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.