Karfiol sonkahabbal recept
A Karfiol sonkahabbal hozzávalói:kb. 1 kg karfiol
1 csokor petrezselyem
5 dkg sonka
1 dl tej
5 dkg margarin
2 dl tejföl
4 tojás
só, őrölt bors
a tál kikenéséhez margarin
A Karfiol sonkahabbal elkészítési módja:
A rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt a tejjel hígított meg sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. Ezután a tejfölt a különválasztott tojássárgákkal meg az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, és a karfiolra locsoljuk. Végül a tojásfehérjét csipetnyi sóval, őrölt borssal meg az apránként hozzáadott apróra vágott sonkával kemény habbá verjük, és a tejföllel leöntött karfiolra simítjuk. Sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.
Felhasználható hozzá maradék sonka, vagy bármilyen szalámi, felvágott!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 15. 07:14
A karfiol sonkahabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.