Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiol sonkahabbal recept

Karfiol sonkahabbal recept

A Karfiol sonkahabbal hozzávalói:
kb. 1 kg karfiol
1 csokor petrezselyem
5 dkg sonka
1 dl tej
5 dkg margarin
2 dl tejföl
4 tojás
só, őrölt bors
a tál kikenéséhez margarin


A Karfiol sonkahabbal elkészítési módja:
A rózsáira szedett, alaposan megmosott karfiolt a tejjel hígított meg sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk. Ezután a tejfölt a különválasztott tojássárgákkal meg az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, és a karfiolra locsoljuk. Végül a tojásfehérjét csipetnyi sóval, őrölt borssal meg az apránként hozzáadott apróra vágott sonkával kemény habbá verjük, és a tejföllel leöntött karfiolra simítjuk. Sütőben addig sütjük, míg a hab megszilárdul.

Felhasználható hozzá maradék sonka, vagy bármilyen szalámi, felvágott!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiol sonkahabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook