Kukoricás-sajtos rakottburgonya recept
70 perc
A Kukoricás-sajtos rakottburgonya hozzávalói:
80 dkg burgonya,20 dkg húsos,füstölt szalonna,4 tojás,5 dkg liszt,10 dkg Anikó sajt,1 kis doboz kukorica konzerv,1 közepes fej v.hagyma,1 dl tejföl,5 dl zöldséges erőleves (kockából elkészítve),3 ek.vaj,1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,édes-nemes p.paprika,a forma kikenéséhez margarin.
A Kukoricás-sajtos rakottburgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük (kb.20 perc),majd tisztítás után felszeleteljük.A f.szalonnát kockára vágjuk,a kukoricát lecsöpögtetjük.Kivajazott formában rétegezzük:krumpli,tojás,szalonna,kukorica,krumpli.A vajon megpároljuk az aprított v.hagymát,majd meghintjük liszttel.Megpirítjuk,majd felöntjük a levessel.Összefőzzük,majd felolvasztjuk benne a sajtot.A tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott p.zöldet.Sóval,f.borssal,p.paprikával fűszerezzük.A mártást ráöntve 200 fokon (3-as fokozat)30-35 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 15:53
A kukoricás-sajtos rakottburgonya elkészítési módja és hozzávalói.