Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalonnás pulykatekercs recept

Szalonnás pulykatekercs recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szalonnás pulykatekercs hozzávalói:
1 kg pulykamllfilé,20 dkg füstölt,húsos szalonna,1 nagy karfiol
30 dkg borsó
3 fej v.hagyma
2-3 fej fokhagyma,2 dl tejszín,5 dl zöldségerőleves,(lehet kockából készített is),2 tk.rétesliszt,10 dkg vaj
1 cs.petrezselyemzöld,só,fehér bors,curry.


A Szalonnás pulykatekercs elkészítési módja:
A kétféle hagymát és petrezselyemzöldet felaprítjuk és összekeverjük.Borssal ízesítjük.A húst középen bevágjuk és kiterítjük,majd a vékonyra szeletelt f.húsos szalonnát ráfektetjük (3/4-ét),majd eze a hagymás keveréket eloszlatjuk és feltekerjük a húst.Erős fehér cérnával formára kötözzük és peremes tepsibe fektetjük.A maradék szalonnával lefedjük és ráöntjük a leves felét.200 fokon (3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben kb. 3 percig főzzük.A mirelit borsót pedig kb.7 percig.A húst kivesszük a sütőből és félretesszük.A pecsenyelevet felöntjük a maradék levessel és felforraljuk.A réteslisztet tejföllel elkeverjük és a pecsenyelevet besűrítjük vele.Sóval,borssal,curryval ízesítjük,újra felforraljuk,majd a tűzről levéve a hideg vajat is belekeverjük.A zöldségeket leszűrjük és a felszeletelt hús mellé adjuk köretként.(A húsból a cérnát eltávolítjuk előtte!)A mártással leönthetjük,de külön is tálalhatjuk a húst a mártással.


Kategória: Húsételek receptjei


A szalonnás pulykatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook