Nokedlis darálthús recept


50 dkg darált sertés comb(vagy lapocka),1-2 fej v.hagyma,kevés olaj vagy zsír,delikát,p.paprika.
a nokedlihez:5 tojás,kevés só,liszt.
tetejére:kb.15 dkg trappista sajt,1 doboz tejföl.
A Nokedlis darálthús elkészítési módja:
Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk,majd p.paprikával,delikáttal meghintve,a darált húst hozzáadva,vízzel felöntve sűrű pörköltet készítünk.A szokásos módon nokedlit készítünk,amit ha megfőtt leszűrünk,átmosunk hideg vízzel,majd a kész nokedlit a kész d.húsos pörkölttel összekeverjük,és vajjal kikent (vagy olajjal,zsírral kikent)tepsibe simítjuk.Tejföllel leöntjük,elkenjük a tetején,majd reszelt trappista sajttal megszórjuk,és addig sütjük,amíg a sajt a tetején megolvad.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 20. 11:53
A nokedlis darálthús elkészítési módja és hozzávalói.