Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott kelkáposzta másképp recept

Rakott kelkáposzta másképp recept

Elkészítési idő 70 perc

A Rakott kelkáposzta másképp hozzávalói:
1 nagy vagy két kisebb fej kelkáposzta,kb.50 dkg sertés darált hús (comb vagy lapocka),kb.1 marék rizs (jobb a kerek szemű),1-2 fej vöröshagyma,kevés olaj vagy zsír
1-2 doboz tejföl,só,bors,p.paprika,fokhagyma.


A Rakott kelkáposzta másképp elkészítési módja:
A kelkáposztát megmosom,torzsáját eltávolítom,majd forró,sós vízben kettévágva fel teszem főni.A rizst szintén megmosom,és sós vízben megfőzöm,majd hideg vízzel átmosom,leszűröm.Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon megfonnyasztom,meghintem p.paprikával és delikáttal,(delikát helyet sót is lehet használni),rárakom a darált húst,vízzel felöntöm,és jó sűrű pörköltet készítek belőle. A kelkáposztát,ha már puha,leszűröm,lecsepegtetem,majd apróra vágom,a vastag részeket kiszedegetem.Ezután egy tepsít kiolajozok,vagy zsírozok,enyhén meghintem zs.morzsával (de el is hagyható),majd az aprított,főtt kelkáposzta egyik felét elsimítom a tepsiben.Erre jön a d.húsos pörkölt fele,majd a főtt rizs,ismét a pörkölt,végül a káposzta másik fele.Berakjuk a sütőbe,kb.fél órán át sütjük.Mielőtt elkészülne,a tetejére 1-2 doboz tejfölt simítunk és így sütjük készre.(A tejfölbe lehet dobozonként 1 teáskanál lisztet is kavarni.) Hasonló módon készíthetünk rakott karfiolt,rakott zöldbabot is.Ebben az esetben a karfiolt megmosva,rózsáira szedve kell enyhén sós vízben megfőzni,illetve a zöldbabnál két végét levágni,és kb.egyenlő részre felvagdalni,megmosni,és szintén enyhén sós vízben,1-2 babérlevelet hozzáadva megfőzni.A továbbiakban hasonlóan készítendő,rétegezni kell,amíg a hozzávalókból van.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott kelkáposzta másképp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook