Keksztekercs recept
30 perc
A Keksztekercs hozzávalói:
50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.
A Keksztekercs elkészítési módja:
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.
Szobahőmérsékletn hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 15:35
A keksztekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.