Minestrone - Zöldségleves recept
A Minestrone - Zöldségleves hozzávalói:1 zellergumó,
2 sárgarépa,
2 cukkini,
30 dkg fehér bab,
40 dkg borsó,
10 dkg szalonna,
10 dkg füstölt szalonna,
1 db hagyma,
1 szár póréhagyma,
4 db paradicsom,
2 l zöldségleves,
1 fej karfiol,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
30 dkg rizs,
parmezán.
A Minestrone - Zöldségleves elkészítési módja:
A megtisztított zöldségeket (a zellert, a sárgarépát, a cukkinit, a hagymát, a póréhagymát, a paradicsomot) felaprítjuk: kockára, karikára vagy darabokra vágjuk. A szalonnát vágjuk félbe egy lábasban olvasszuk ki a zsírját, adjuk hozzá hagymát és a póréhagymát, pirítsuk meg. Majd a megtisztított zöldségeket is tegyük a lábasba, kb. 3 perc alatt pirítsunk össze őket, keverjük meg. A zöldséglevest öntsük a lábosba, kb. 1 órán át főzzük. Időközben a karfiolt tegyük vízbe, és szedjük rózsáira, tegyük a risszel együtt a levesbe. A fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, keverjük a fűszerekhez. Amikor a rizs megfőtt, öntsük a levest egy másik edénybe, nehogy a rizs túlpuhuljon. Végül a paradicsomkockákat és a fűszereket is adjuk hozzá. Tálaláskor szórjunk a tetejére parmezánt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 19. 18:51
A minestrone - zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.