Frankfurti leves virslivel és sárgarépával recept
A Frankfurti leves virslivel és sárgarépával hozzávalói:Egy kisebb fej kelkáposzta
2 db sárgarépe
25 dkg krumpli
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 ek. liszt
1 dl tejföl
2 pár virsli
1 db leveskocka
kömény
pirospaprika
A Frankfurti leves virslivel és sárgarépával elkészítési módja:
A laskára vágott kelképosztát a karikázott répával és a kockára vágott krumplival, a fokhagymával, a leveskockával, a köménymaggal és kb. másfél liter vízzel feltesszük főni. Olajon az apróra vágott hagymával és a liszttel rántást készítünk,megszórjuk pirospaprikával s ezzel engedjük fel a levest,ha a hozzávalók megpuhultak. Beletesszük a karikázott virslit, és két-három perces forrás után hozzáadjuk a tejfölt is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. jún. 19. 14:03
A frankfurti leves virslivel és sárgarépával elkészítési módja és hozzávalói.