Anyu-féle húsleves recept
Az Anyu-féle húsleves hozzávalói:hús (marhacomb, lábszár, nyak, / sertéscomb, / csirkemell stb.)
1 fej vöröshagyma
só
sárgarépa
fehérrépa
karalábé
krumpli
zellergumó
zellerszár
1 paprika (bevágva)
1 paradicsom (bevágva)
kelkáposztalevél
1-2 gerezd fokhagyma
csirkehúslevesbe: borsó, gomba
bors
pici szerecsendió
pici köménymag (őrölt)
húsleveskocka
Az Anyu-féle húsleves elkészítési módja:
Feltesszük a húst sós vízbe főni egy egész fej hagymával. Lassú tűzön, félig rátett fedővel. A habot leszedjük. Ha félig megfőtt a husi, bezöldségezzük: répa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, zellerszár, paprika, paradicsom, fokhagyma, leveskocka, kelkáposztalevél. Fűszerezzük: utánsózás, bors, szerecsendió, kömény. Ha a zöldségek is már majdnem puhák, akkor mehet bele a krumpli (csirkehúslevesbe gomba és a borsó. ) Készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jan. 17. 10:47
Az anyu-féle húsleves elkészítési módja és hozzávalói.