Koma leves és Stella Artois recept
A Koma leves és Stella Artois hozzávalói:15 dkg száraz bab
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2-2 db közepes sárgarépa és petrezselyem gyökér
1 evőkanál fűszerpaprika, s,
1 babérlevél
5 dl Stella Artois
20 dkg füstölt kolbász
1 db tejföl
1 evőkanál. Liszt
1 mokkáskanál. Cukor
A Koma leves és Stella Artois elkészítési módja:
A babot megmossuk és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, majd egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük a babot lábasba töltjük hideg vízzel fölöntjük és kis lángon puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban megpirítjuk. A fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát durvára vágjuk és a hagymás alapra szórjuk. A puha babot a főzőlevével együtt a káposztára öntjük és 20 perc alatt összefőzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevéllel fűszerezzük és a sört is ráöntjük. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben egy kissé megpirítjuk, majd a levesbe szórjuk. Tejfölös habarással besűrítjük, végül a cukorral ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2011. jan. 16. 18:23
A koma leves és stella artois elkészítési módja és hozzávalói.