Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Koma leves és Stella Artois recept

Koma leves és Stella Artois recept

A Koma leves és Stella Artois hozzávalói:
15 dkg száraz bab
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2-2 db közepes sárgarépa és petrezselyem gyökér
1 evőkanál fűszerpaprika, s,
1 babérlevél
5 dl Stella Artois
20 dkg füstölt kolbász
1 db tejföl
1 evőkanál. Liszt
1 mokkáskanál. Cukor


A Koma leves és Stella Artois elkészítési módja:
A babot megmossuk és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, majd egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük a babot lábasba töltjük hideg vízzel fölöntjük és kis lángon puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasban megpirítjuk. A fölaprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát durvára vágjuk és a hagymás alapra szórjuk. A puha babot a főzőlevével együtt a káposztára öntjük és 20 perc alatt összefőzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevéllel fűszerezzük és a sört is ráöntjük. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, serpenyőben egy kissé megpirítjuk, majd a levesbe szórjuk. Tejfölös habarással besűrítjük, végül a cukorral ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A koma leves és stella artois elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook