Brokkoli-sárgarépa leves recept
272 kcal
(2 adag)
45 dkg brokkoli
30 dkg répa
6 dkg rizs
olaj
leveskocka
A Brokkoli-sárgarépa leves elkészítési módja:
A rizst párold meg sós vízben. Szeletelj föl a megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd add hozzá a brokkolit. Fedő alatt főzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezheted. Végül tedd bele a rizst.
Valóságos ásványianyag-bomba: a brokkoli nagyon gazdag C-vitaminban (20 dkg-ban 114 mg található, ami több mint a napi szükséglet!). Ezen kívül a sárgarépával együtt sok bétakarotint és nyomelemeket tartalmaz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: heidy21, 2011. jan. 13. 15:42
A brokkoli-sárgarépa leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.