Brokkoli krémleves recept
30 perc
A Brokkoli krémleves hozzávalói:
1 csomag brokkoli
1 db krumpli
1 db vegetáriánus leveskocka
1 csipet szerecsen dió
A Brokkoli krémleves elkészítési módja:
Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba vizet teszek - kb egy harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leveskockával együtt megy a fazékba - felforralom és 5-10 percig főzöm. Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleketlevágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.) Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom, és fedő alatt lassú tűzön főzöm 5-10 percig. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még leht higítani. Megkóstolom, és ha kell megsózom.
Bele lehet még forralni egy kis tejszínt vagy szójatejfölt (pl Yoja) - vagy tálaláskor tehet a tányérjába, aki így szereti.
Levesbetétnek fűszeres pirított zsemlekockát lehet adni hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kismajacka, 2007. jan. 25. 21:11
A brokkoli krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.