Citromos vajban párolt brokkoli recept
30 perc
137 kcal
11.9 gramm
8.4 gramm
50 gr vaj vagy margarin
60 ml viz
1/2 citrom leve
fél kiló brokkoli (friss vagy fagyasztott)
só
bors
A Citromos vajban párolt brokkoli elkészítési módja:
1. Egy nagyobb serpenyőbe rakjuk bele a vajat, a vizet, a citromlevet, sót és borsot. Közepes lángon hevitsük fel. 2. Adjuk hozzá a brokkolit, jól keverjük össze, és tegyünk rá fedőt. 3. Pároljuk 10-15 percig kis lángon, amig a brokkoli megpuhul, közben egyszer kavarjuk meg. 4. Melegen tálaljuk, vagy betesszzük a hűtőbe, és akkor hidegen is fogyaszható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: kismajacka, 2009. aug. 14. 04:56
A citromos vajban párolt brokkoli elkészítési módja és hozzávalói.