Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Citromos vajban párolt brokkoli recept

Citromos vajban párolt brokkoli recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 137 kcal
Zsírtartalom 11.9 gramm
Szénhidráttartalom 8.4 gramm

A Citromos vajban párolt brokkoli hozzávalói:
50 gr vaj vagy margarin
60 ml viz
1/2 citrom leve
fél kiló brokkoli (friss vagy fagyasztott)

bors


A Citromos vajban párolt brokkoli elkészítési módja:
1. Egy nagyobb serpenyőbe rakjuk bele a vajat, a vizet, a citromlevet, sót és borsot. Közepes lángon hevitsük fel. 2. Adjuk hozzá a brokkolit, jól keverjük össze, és tegyünk rá fedőt. 3. Pároljuk 10-15 percig kis lángon, amig a brokkoli megpuhul, közben egyszer kavarjuk meg. 4. Melegen tálaljuk, vagy betesszzük a hűtőbe, és akkor hidegen is fogyaszható.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A citromos vajban párolt brokkoli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook