Gnocchi brokkolis raguval recept


1 csomag kész gnocchi (vagy csinálsz)
4 dl főzőtejszín
25 dkg fagyasztott brokkoli
20 dkg konzerv kukorica
10 dkg konzerv szeletelt gomba
1 ek étkezési keményítő
só
3 ek margarin
A zöldségek arányai ízlés szerint módosíthatók.
A Gnocchi brokkolis raguval elkészítési módja:
A margarint felhevítjük, és fagyasztott állapotban beletesszük a brokkolit, sózzuk, fedő nélkül kb 10 percig pároljuk, így ropogós marad. Utána hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombakonzervet,sózzuk, ha szükséges, és még 5 percig együtt pároljuk. Közben a tejszínbe botmixerrel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, sózzuk ízlés szerint, majd ráöntjük a zöldségekre. Hozzáadjuk a kukoricát és felforraljuk, majd kisebb lángon 3-4 percig főzzük még. Közben sós vízben kifőzzük a gnocchit. Könnyed tejszínes tésztaételt kapunk, ropogós zöldségekkel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Tüncica83, 2010. márc. 4. 13:02
A gnocchi brokkolis raguval elkészítési módja és hozzávalói.