Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. recept
70 perc
A Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. hozzávalói:
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 dcl víz
- 2 evőkanál olaj
- 5-6 nagy fej vöröshagyma
- 2 pohár tejföl
- 20-30dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem
A Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. elkészítési módja:
Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez öntöm. Hozzáadom a vizet és az olajat. Összegyúrom, 1 órát kelesztem, majd kivajazott tepsibe teszem, és villával kicsit megszurkálom. A szeletekre vágott hagymát megdinsztelem, miután kihűlt, hozzákeverem a tejfölt és a sajt felét (ízlés szerint, minél több, annál jobb :)), ízesítem borssal, sóval, petrezselyemmel. Elegyengetem a tésztán, megsütöm (kb. 30 perc alatt). Még mielőtt kész, a sajt másik felével megszórom, és a tetejére olvasztom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. márc. 3. 08:59
A sajtos-tejfölös-hagymás lepény. elkészítési módja és hozzávalói.