Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa recept
60 perc
Szénhidrátszegény
A Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa hozzávalói:
1kg krumpli
-Ízlés szerint só
-Liszt
-olaj
A Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa elkészítési módja:
A krumplit sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón. Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, higy nyújtható legyen. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagyobb pogácsa-szaggatóval, vagy bögrével kiszaggatom a pgácsákat. Forró olajban kisütöm.
Ízlés szerint ehetjük így üresen teával.
VAGY lekvárral, édes - vagy - sós túrókrémmel, tejföllel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. febr. 25. 09:59
A főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.