Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa recept

Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa hozzávalói:
1kg krumpli
-Ízlés szerint só
-Liszt
-olaj


A Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa elkészítési módja:
A krumplit sós vízben megfőzöm. Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón. Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, higy nyújtható legyen. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtom. Nagyobb pogácsa-szaggatóval, vagy bögrével kiszaggatom a pgácsákat. Forró olajban kisütöm.

Ízlés szerint ehetjük így üresen teával.
VAGY lekvárral, édes - vagy - sós túrókrémmel, tejföllel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook