Fóliában sült gombás pulykamáj recept
Zsírszegény
268 kcal
-80 dkg csiperkegomba,
-kb 1 púpozott kiskanál só,
-1 csapott evőkanál fekete bors,
-vaj,
-fél csokor petrezselyem,
-1-2 ágacska kakukkfű, bazsalikom és majoranna (ha nincs friss, megteszi fél kávéskanál szárított is)
-4 nagy pulykamáj,
-vagy 8 db csirkemáj.
-vörös,vagy lilahagyma
A Fóliában sült gombás pulykamáj elkészítési módja:
A gombát megmossuk, vastagonfelszeleteljük és nagyjából a felét 4 nagy, kivajazott alufólialapra terítjük. Megsózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fűszerekkel megszórjuk, majd 1-1 felszeletelt pulykamájat ráfektetünk. Erre ismét gombát és fűszereket teszünk. A máj és a gomba közé vékony karikákra vágott vörös- vagy lilahagymát is rakok. Ettől sokkal finomabb lesz. Ezután a fóliát szorosan becsomagoljuk (én még keresztben is szoktam rátenni, hogy a szaft biztosan benn maradjon) és gázsütő 6-os fokozatán a rácsra téve kb 20 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Margitanya, 2010. febr. 23. 10:40
A fóliában sült gombás pulykamáj elkészítési módja és hozzávalói.