Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás vagdalthús. recept

Almás vagdalthús. recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Almás vagdalthús. hozzávalói:
60 dkg
sertéshús ( marhahús)
1 db
tojás
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 csipetnyi csombor ( borsikafű),pár szál petrezselyemlevél
4 db
savanykás alma
1 evőkanál sertészsír ( étolaj)
Alufólia a kisütéshez,és a lefedéshez.


Az Almás vagdalthús. elkészítési módja:
A húst ledaráljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy csipetnyi borsikafűvel is ízesítjük. Felvert tojást adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Zsiradékkal megkenjük az alufóliát, és a masszát elsimítjuk rajta. A tetejére a megtisztított, vékonyra szeletelt almát rakjuk, majd az egészet felgöngyöljük és a fóliát összezárjuk. Tepsibe tesszük, majd forró sütőbe téve készre sütjük kb. 30-40 perc alatt ( a marhahúsból készültnek több idő kell.) Ha kész felszeleteljük és burgonyapürével, salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás vagdalthús. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook