Almás vagdalthús. recept


60 dkg
sertéshús ( marhahús)
1 db
tojás
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 csipetnyi csombor ( borsikafű),pár szál petrezselyemlevél
4 db
savanykás alma
1 evőkanál sertészsír ( étolaj)
Alufólia a kisütéshez,és a lefedéshez.
Az Almás vagdalthús. elkészítési módja:
A húst ledaráljuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy csipetnyi borsikafűvel is ízesítjük. Felvert tojást adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Zsiradékkal megkenjük az alufóliát, és a masszát elsimítjuk rajta. A tetejére a megtisztított, vékonyra szeletelt almát rakjuk, majd az egészet felgöngyöljük és a fóliát összezárjuk. Tepsibe tesszük, majd forró sütőbe téve készre sütjük kb. 30-40 perc alatt ( a marhahúsból készültnek több idő kell.) Ha kész felszeleteljük és burgonyapürével, salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 23. 04:29
Az almás vagdalthús. elkészítési módja és hozzávalói.