Gulyásleves gombával. recept
50 perc
A Gulyásleves gombával. hozzávalói:
30 dkg
gulyáshús
20 dkg
sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír
1 nagy evőkanál fűszerpaprika
1 kiskanál csípős fűszerpaprika
20 dkg
vargánya (tinóru) gomba
só
1 dl
tejföl
1 csokor petrezselyem levél.
A Gulyásleves gombával. elkészítési módja:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 19. 07:03
A gulyásleves gombával. elkészítési módja és hozzávalói.