Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával recept
A Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával hozzávalói:1,2 kg bőrös sertéscomb
1 kg nem szétfővő burgonya
5 közepes vöröshagyma
2 db chilipaprika
3 evőkanál sertészsír
1 doboz körszeletes ananászbefőtt
1 kg fehérboros savanyú káposzta
2 babérlevél
2 szegfűszeg
kevés borókabogyó
3 evőkanál méz
1 dl sör
só
frissen őrölt bors
A Ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával elkészítési módja:
A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz alakban bevagdossuk, majd sóval és őrölt borssal bőségesen megszórjuk. A meghámozott burgonyát durvára felkockázzuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A hosszában felhasított chilipaprikát a magok kikaparása után felaprítjuk. Nagymértetű serpenyőben a zsírt felhevítjük. Beleszórjuk a burgonyát meg a hagymát, és megpirítjuk. A feldarabolt ananászt a levével együtt a burgonyához adjuk. Belevegyítjük a káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borókabogyót meg a chilit, és megsózzuk. A húst a mézzel elkevert sörrel egyenletesen megkenjük, és az ananászos-káposztás burgonyára fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon kb. 100 percig sütjük. Közben a mézes sörrel kenegetjük. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk, és a combot kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül az ananászos-káposztás burgonyával együtt pecsenyéstálra tesszük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 15. 09:54
A ropogós bőrös sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.