Aszaltszilvás csirkemell diós bundában recept
Az Aszaltszilvás csirkemell diós bundában hozzávalói:4 db kicsontozott csirkemell
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
só
őrölt bors
tojás
liszt
darált dió
zsemlemorzsa
A körethez:
burgonya
tej
vaj
szerecsendió
só
Az Aszaltszilvás csirkemell diós bundában elkészítési módja:
A csirkemelleket éles késsel hosszában felszúrjuk, a nyílást aszalt szilvával megtöltjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. A megtöltött húsokat sóval, borssal bedörzsöljük. Azután lisztbe, felvert tojásba, majd dióval kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A körethez a burgonyát megfőzzük, összetörjük, tejjel és vajjal krumplipürét észítünk, szerecsendióval ízesítjük, és a hússal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 11. 17:49
Az aszaltszilvás csirkemell diós bundában elkészítési módja és hozzávalói.