Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept
A Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival hozzávalói:A húshoz:
1 kg csirkemellfilé
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
só
bors
liszt
Sütéshez:
olaj
A körethez:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
5-10 dkg füstölt sajt
só
1 kis pohár tejföl
zsemlemorzsa
A Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival elkészítési módja:
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk vajjal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és vajdarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 20. 18:06
A tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival elkészítési módja és hozzávalói.