Gombával töltött karaj zöldségágyon recept
A Gombával töltött karaj zöldségágyon hozzávalói:1 kg karaj
1 zsemle
25 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
3 kemény tojás
1 nyers tojás
2 paradicsom
3 zöldpaprika
1 tejföl
piros arany
egy csipet kakukkfű
1 dl olaj
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
só
bors
A Gombával töltött karaj zöldségágyon elkészítési módja:
A gombát vékonyan szeleteld fel. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, amíg a leve el nem fő. Ehhez keverd az áztatott, apróra tépkedett, kinyomkodott zsemlét, a tejfölt, sózd-borsozd, add hozzá a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást és a nyers tojást. Jól gyúrd össze. A karajt középen szúrd fel, és töltsd meg. A két végét tűzd össze, és forró olajban forgasd meg. Tedd tepsibe, rakd mellé a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd meg - ez körülbelül másfél óra. Az átszűrt szafttal tálald.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 18. 17:44
A gombával töltött karaj zöldségágyon elkészítési módja és hozzávalói.