Rókagombás őzpörkölt recept
A Rókagombás őzpörkölt hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
1 kg őzhús
25 dkg rókagomba
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint só
őrölt borókabogyó vagy őrölt bors
tárkony
olaj
A Rókagombás őzpörkölt elkészítési módja:
A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 16. 17:26
A rókagombás őzpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.