Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bográcsban készített betyárleves, erdei gombákból. recept

Bográcsban készített betyárleves, erdei gombákból. recept

Elkészítési idő 90 perc

A Bográcsban készített betyárleves, erdei gombákból. hozzávalói:
Hozzávalók:1 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg tisztított erdei gomba (tinóru, vargánya, sárga rókagomba, erdei vagy mezei csiperke, pereszke, stb.)
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg füstölt házi kolbász (lángolt kolbász)
1 doboz (2 dl) tejföl
2 evőkanál liszt

őrölt fekete bors
ételízesítő
3 evőkanál pirospaprika
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
A csipetkéhez: 10-15 dkg liszt
1 db tojás
csipetnyi só.


A Bográcsban készített betyárleves, erdei gombákból. elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. A zöldségeket a szalonna zsírjában megforgatjuk addig, amíg puha lesz. Ezután a zsírból kiszedjük és félre tesszük. Most hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott vöröshagymát és a szépen felszeletelt gombát Kissé pároljuk, sütjük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá és elkeverjük. Hozzáadjuk a félre tett zöldségeket megszórjuk borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy kis sóval is, majd felöntjük 1,5 liter vízzel (vagy leveskockából készített erőlevessel). A leveshez keverjük a felkarikázott kolbászt, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a csipetkét is. A csipetke elkészítésekor egy tojást tányérba teszünk kissé megsózzuk és felverjük. Apránként hozzászórjuk a lisztet, és a tésztát folyamatosan keményebbre gyúrjuk, lisztes kézzel csipetkét készítünk, majd a levesbe szórjuk és kb 10 percig főzzük. Ezután behabarjuk a levest és kb. 2 percig csendesen főzzük vigyázva arra, hogy fel ne forrjon fel. Tálalás előtt egy csokor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Bográcsban, szabad tűzön főzve a legízletesebb.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bográcsban készített betyárleves, erdei gombákból. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook