Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göcseji sertésjava recept

Göcseji sertésjava recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Göcseji sertésjava hozzávalói:
60 dkg sertésdió (a comb kerek része)
só, őrölt bors
4-5 dkg zsír (olaj is lehet)
1 nagyobb vöröshagyma
2 közepes zöldpaprika
15 dkg főtt zöldbab
1 csokor petrezselyem
2 dl száraz vörösbor
4 dkg vaj
20 dkg vargányagomba


A Göcseji sertésjava elkészítési módja:
sertésdiót 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Utána a zsíron a hús mindkét oldalát színesre sütjük, lecsöpögtetve lábasba rakjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra, a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a babot kisebb darabokra aprítjuk. A hús visszamaradó zsírjában a hagymát megfonnyasztjuk, majd a paprikát is megfuttatjuk benne. A zöldbabot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a húsra szórjuk. Ha konzerv- vagy mélyhűtött zöldbabot használunk, csak a végén tegyük bele. A bort és annyi vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje, és lefödve puhára pároljuk. Ha kész, a vajon megfuttatott, szeletelt vargányát is belekeverjük. Tojásos galuska illik köretnek hozzá.

a kép a naplómban van!


Kategória: Húsételek receptjei


A göcseji sertésjava elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook