Habos túrós palacsinta recept



8 db sima édes palacsinta
25 dkg túró
1 dl tejföl
4 tojás
5 dkg porcukor
1/2 citrom
2 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs.vaniliás cukor
5 dl tej
A Habos túrós palacsinta elkészítési módja:
Az áttört túrót, a tejföllel, egy tojás sárgájával, porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal simára keverjük. Megtöltjük vele a kisütött palacsintákat, és feltekerjük, tűzálló tálba -szorosan egymás mellé- fektetjük. Három tojás sárgáját simára keverjük a liszttel, kristálycukorral, vaniliás cukorral és tejjel. Gőz fölött, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Először ezzel, majd a kemény habbá vert , egy ek.kristálycukorral és kevés citromlével ízesitett 4 tojásfehérjével bevonjuk a palacsintákat. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. jan. 31. 20:26
A habos túrós palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.