Csokoládés répakocka recept


50 dkg répa
30 dkg étcsokoládé
6 darab tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg sütőmargarin
A Csokoládés répakocka elkészítési módja:
A répát durvára reszeljük, a csokit kisebb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük. Habverővel a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal és egy csipet sóval 5 percig keverjük, míg jó habos lesz. Ehhez hozzáadjuk a répás keveréket, majd a maradék répát is, végül beletesszük a sütőporos lisztet és a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Tetejére csokit öntünk.
könnyű desszert.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. jan. 24. 15:30
A csokoládés répakocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.