Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes pite pudingos töltelékkel recept

Meggyes pite pudingos töltelékkel recept

A Meggyes pite pudingos töltelékkel hozzávalói:
A tésztához:
45 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
fél mokkáskanál só,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg margarin,
2 tojás,
1 evőkanál tejföl.

A töltelékhez:
8 dl meggylé,
5 evőkanál cukor,
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős),
fahéj,
1 l magozott, lecsepegtetett meggy.

A tetejére:
1 tojás.

A tepsi kenéséhez:
olaj vagy margarin.


A Meggyes pite pudingos töltelékkel elkészítési módja:
A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Csak akkor szeljük fel, ha kihűlt, mert addigra szépen összeáll a pudingtól a krém a belsejében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes pite pudingos töltelékkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook