Fincsi almás krémes recept
A Fincsi almás krémes hozzávalói:A tésztához:
60 dkg liszt,
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
2 vaníliás cukor,
3-4 evőkanál tejföl.
A krémhez:
2 tojás,
1/2 liter tej,
2 vanília puding,
15 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
25 dkg margarin.
A töltelékhez:
1,5 kg alma,
2 evőkanál vaj,
10 dkg cukor,
1/2 mokkáskanálnyi fahéj.
A Fincsi almás krémes elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom, és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket és befedem. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. márc. 6. 13:08
A fincsi almás krémes elkészítési módja és hozzávalói.