Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal recept
A Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal hozzávalói:8 személy részére:
6 nagy szem sárga húsú burgonya,
15 dkg kéksajt (rokfort vagy gorgonzola),
2 db főzőtejszín,
2 zellerszár,
diónyi vaj,
só,
babérlevél,
ételízesítő,
fehér bors.
A Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal elkészítési módja:
A meghámozott, felkockázott krumplittedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Adj hozzá sót, babérlevelet és ételízesítőt, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixolt pépessé a krumplit és a kéksajtot, majd öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. jan. 21. 07:36
A krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal elkészítési módja és hozzávalói.