Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal recept

Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal recept

A Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal hozzávalói:
8 személy részére:
6 nagy szem sárga húsú burgonya,
15 dkg kéksajt (rokfort vagy gorgonzola),
2 db főzőtejszín,
2 zellerszár,
diónyi vaj,
só,
babérlevél,
ételízesítő,
fehér bors.


A Krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal elkészítési módja:
A meghámozott, felkockázott krumplittedd fel főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Adj hozzá sót, babérlevelet és ételízesítőt, és addig főzd, amíg a krumpli szétesik, ha beleszúrsz villával. Vedd ki a babérlevelet, és a vízzel együtt turmixolt pépessé a krumplit és a kéksajtot, majd öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze. Levesbetétnek a gyufaszálnyi vastagságúra szeletelt nyeles zellert a diónyi vajon futtasd meg, és ezzel kínáld a levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krumplikrémleves kéksajttal és zellercsíkokkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook