Ananászos répatorta recept
Az Ananászos répatorta hozzávalói:2 dl tej,
2 dl étolaj,
3 db egész tojás,
50 dkg cukor (lehet barna cukor is),
2 csomag vaníliás cukor,
25 dkg ananász pépesítve,
25 dkg reszelt sárgarépa,
1 kiskanál só,
13 dkg dió (mandula) darálva,
2 kiskanál fahéj,
25 dkg liszt,
3 kiskanál szódabikarbóna,
10 dkg kókuszreszelék.
Az Ananászos répatorta elkészítési módja:
A tejet, az olajat, a 3 tojást és a cukrot robotgéppel elkeverjük, majd sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a szélére is jusson, beleöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 1-1,5 órát sütjük. Sütés közben néha villával (hústűvel) megszúrjuk a közepét, ha nem ragad semmi a villára, készen van. 3 napig is eláll, de addigra elfogy.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. jan. 17. 14:39
Az ananászos répatorta elkészítési módja és hozzávalói.