Fahéjas- csokoládés muffin a’la Tina recept
A Fahéjas- csokoládés muffin a’la Tina hozzávalói:30 - 35dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
1 tojás,
150 ml joghurt (natúr),
5 dkg kakaópor (lehet cukrozott is, de akkor kevesebb cukrot használj, vagy a tört csoki legyen étcsoki),
Fahéj,
10 - 15 dkg tört csoki,
10-12 dkg porcukor (ha sima kakaóport használsz),
50 ml étolaj.
A Fahéjas- csokoládés muffin a’la Tina elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük. Egy másik tálban a tojást kikeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a joghurtot, aztán az olajat, majd a sütőporos lisztet, végül a tört csokit. Olajjal kikent muffinformákba (3/4-ig) töltjük a tésztát s megsütjük. Kb. 12 db lesz ebből az adagból.
A joghurtot helyettesítheted tejjel is. Úgy is finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. jan. 15. 13:38
A fahéjas- csokoládés muffin a’la tina elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.